Twee vrouwen in balans
Gezondheid,  Voeding

Afvallen = minder eten & meer bewegen

Makkelijker gezegd dan gedaan? Misschien wel, maar het is wel de harde en simpele waarheid. Om je hierbij te helpen geven we je tips om minder te eten.

1. Partner in crime

Zoek je vriend of vriendin op en overtuig haar van je plan. Zo kun je elkaar helpen tijdens een dip  en successen delen. Als je afspreekt om 1x per week samen te wegen heb je meteen een stok achter de deur.

2. Koop geen verleiding

Ga met een gevulde maag om je eerste ‘afslank’ boodschappen, bedenk van te voren goed welke je producten je nodig hebt en weersta de verleidingen. Je hebt echt geen reep chocolade nodig als beloning omdat je heel de week je dieet hebt gevolgd. Vergelijk de voedingswaarden van gelijke producten uit de winkel en maak daaruit de beste keuze.

3. Suikerbommen

Probeer suikers te vermijden ‘low fat’ producten bevatten vaak veel suiker. Suiker zorgt voor een snelle stijging van je bloedsuiker waardoor je snel daarna weer honger zult krijgen. Een vetter product kan daarom soms beter zijn dan een magere versie. Ook alcohol valt onder de categorie suikerbommen en is dus niet aan te raden. Verdiep je eens in producten die voldoen aan je verlangen naar suiker maar deze suikers niet bevatten. Denk hierbij aan (gedroogd) fruit, zelfgemaakte gezonde waterijsjes of verschillende noten.

Appel op weegschaal
Appel op weegschaal

4. Eet genoeg

Honger jezelf niet uit, hierdoor val je vaak terug in gewoontes of zwicht je sneller voor slechte keuzes. Je lichaam heeft voeding nodig, straf jezelf niet door dit niet te nemen. Je moet voldoende eten om gezond te functioneren. Beslis van te voren wat je die dag wilt eten, de voedingswaarden kan je zelf tellen waardoor je weet hoeveel kcal je uiteindelijk die dag binnen krijgt. Aan de hand van de hoeveelheid kan je eventueel eten toevoegen of beter achterwege laten.

5. Drink meer

Er is een theorie dat je lichaam vraagt om voedsel terwijl het eigenlijk dorst heeft. Probeer eens voor elke maaltijd en op de momenten dat je trek hebt een glas water of thee te drinken. Luister dan naar je lichaam of het nog steeds om voedsel vraagt. Zo drink je automatisch meer en dat heeft een positieve invloed op het afvallen.

6. Poets je tanden

Honger of trek? Poets dan je tanden. De smaak van tandpasta zorgt ervoor dat je lichaam niet meer om zoetigheid vraagt. En bovendien wie wil er iets eten vlak na het tanden poetsen.

kauwgom
kauwgom

7. Kauwgom

Om in de mint smaak te blijven is onze laatste tip: kauwgom. Je lichaam voor de gek houden is helemaal niet zo ingewikkeld. Door te kauwen denkt je lichaam dat je aan het eten bent waardoor je spijsvertering vast aan het werk wordt gezet. De frisse smaak van de kauwgom vermindert je trek in zoet.

Ik speur dagelijks het internet af om virale artikels en filmpjes te zoeken en op https://viraal.net te publiceren