Bloemetje in navel
Leven

Strakke buik door operatie

Ben je veel afgevallen maar heb je nu een slappe buik? Dan kan een buikwandcorrectie een optie zijn. Vaak na het afvallen of bijvoorbeeld na een zwangerschap is er sprake van een slappe buik ofwel overtollige huid. Dit wordt ook wel een ‘vetschort’ genoemd in de volksmond.

Klachten

Van je slappe buik kun je diverse klachten ondervinden zowel psychisch als lichamelijk. Het kan zijn dat je last hebt van schaamte, onzekerheid, teleurstelling of zelfs depressieve klachten. Ook lichamelijke klachten als rugpijn of huidproblemen kunnen voorkomen. Het is belangrijk dat je op het moment van de operatie gezond bent en in goede conditie zo voorkom je eventuele complicaties.

Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie zorgt voor een plattere & strakkere buik. Als er sprake is van teveel aan huid onder je navel, dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een mini-buikwandcorrectie. De navel wordt tijdens deze ingreep met rust gelaten. Is je buik geheel verslapt, dus ook boven de navel, dan is een totale buikwandcorrectie de beste oplossing.  Bij deze ingreep wordt het teveel aan huid verwijderd en de navel opnieuw vast gezet. Een buikwandcorrectie is een grote ingreep die je niet moet onder schatten en waarbij je vaak een nacht in het ziekenhuis of de kliniek moet blijven. Na 24-48 worden de drains die zijn aangebracht na de operatie verwijderd.

Dokter meet zijn buikomvang op
Dokter meet zijn buikomvang op

Herstel

Na je operatie zul je pijn ondervinden, de huid en het gebied rondom je buik zal erg gevoelig zijn. Uit ervaring blijkt dat de pijn goed te behandelen is met pijnstillers en daardoor te verdragen. Ook kan je een ‘trekkend’ gevoel ervaren bij de wonden. Na twee weken worden de hechtingen verwijderd. Het is dan nog steeds gevoelig en ook kan de huid gevoelloos of stug aanvoelen dit is normaal. In totaal duurt het herstel na een buikwandcorrectie ongeveer zes weken. U draagt in deze 6 weken een korset 24 uur per dag, na 5 weken enkel nog ’s-Nachts. Het is erg belangrijk dat u de eerste weken na de operatie uw lichaam de rust geeft die het nodig heeft om te herstellen. Op deze manier krijgt u ook het beste resultaat van uw operatie. De littekens zitten net boven de schaamstreek en kunnen langere tijd na de operatie dik aanvoelen een rode kleur hebben. Verzorg uw littekens zoals u hebt besproken met de arts en ze zullen langzaam aan genezen en daardoor minder zichtbaar zijn en gladder aanvoelen.

Wie wat waar
Wie wat waar

Twijfel

Als u twijfelt over een buikwandoperatie laat u zich dan eens informeren op internet is er genoeg informatie beschikbaar  maar ga ook zeker eens een gesprek aan binnen een ziekenhuis of kliniek. Hier kunt u vaak een gratis consult aanvragen. Zoals we al eerder schreven moet er niet te licht gedacht worden  over een buikwandcorrectie, en dan vooral aan het herstel ervan. Echter moet u zich hierdoor ook niet laten weerhouden want het resultaat zal zeker positief bijdragen aan uw psychische en lichamelijke problemen.

Ik speur dagelijks het internet af om virale artikels en filmpjes te zoeken en op https://viraal.net te publiceren