Stop met al dat vlees eten
Voeding

Ook jouw lichaam kan binnen 4 weken veranderen

Het lijkt wel of de fit boys en girls als paddenstoelen uit de grond schieten. Als je denkt dat dit alleen te bereiken is met strakke eet en sportschema’s heb je het mis. Met enkele kleine veranderingen in je dagelijks leven ben je al een eind in de goede richting. Je kan hier zowel lichamelijk als geestelijk grote voordelen uithalen. We dagen je uit!

En met deze 5 uitdagingen helpen we je graag op weg.

1. Beweeg meer

Meer bewegen per dag is echt niet moeilijk. Vraag jezelf af of je sommige autoritjes niet gemakkelijk kunt vervangen door met de fiets te gaan. Sta ieder anderhalf uur eens op en loop. Maak een rondje door het kantoor, haal voor je collega’s iets te drinken. Ga eens naar het toilet op de bovenste verdieping. Daag jezelf uit om bijvoorbeeld minimaal 10.000 stappen per dag te zetten, een app die je stappen telt kan hieraan bijdragen.

Drink water in plaats van suikerhoudende dranken
Drink water in plaats van suikerhoudende dranken

2. Drink gezond

Hierbij geven we je twee uitdagingen in 1. Drink als honger en dorstlesser meer water, en bedenk hiervoor een manier die bij je past. Stop met frisdank en andere suikerbom dranken ze bieden je helemaal niks en lopen in calorieën snel op. Water met of zonder fruit , thee en beperkt zwarte koffie zijn een prima optie. Dus daag jezelf uit drink en meer en beter.

3. Kies de beste optie

Een hele makkelijke uitdaging is om je dagelijkse producten te vervangen door betere. Hiermee bedoelen we volkorenvarianten. Dus ruil je spaghetti, brood, rijst en brood in voor de volkoren of spelt versies. Vergelijk eens de verpakkingen met de ‘witte’ soorten en je zult versteld staan van de verschillen. Volkoren producten vullen ook beter en daardoor heb je sneller en langer een vol gevoel.

Stel doelen voor jezelf
Stel doelen voor jezelf

4. Eet je suf aan groente

Als het eten op tafel komt weten de meeste niet hoe snel ze moeten opscheppen, de vleesgerechten en ‘lekker’ dingen worden vaak als eerste opgeschept.  Draai het eens om en begin met een flink bord groente. Nog honger? Dan kun j eventueel een vlees of vleesvervanger opscheppen met nog extra groenten. Probeer de koolhydraten te vermijden. Zo neem je de gezondste en beste keuze voor jezelf.

5. Vervang je vlees

Probeer eens om meerdere malen per week je vleesproducten te vervangen. Ondanks dat vlees vaak een goede leverancier is van eiwitten kleven er ook genoeg nadelen aan zoals dierlijk vet maar ook voor het milieu. De uitdaging is om een vervangend product te gebruiken dat bij je past. Dat kan al door aanpassingen te maken in je beleg, kies eens voor een avocado spread of een gevulde salade met noten.

Ik speur dagelijks het internet af om virale artikels en filmpjes te zoeken en op https://viraal.net te publiceren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *